Kriminalomsorgens Yrkesforbund satser på kunnskap

23. januar | Kategori: Siste nyheter | Skrevet av

Kriminalomsorgens Yrkesforbund satser på kunnskap

Telefoner med store skjermer, elegante datamaskiner og detaljerte små elektroniske produkter er en del av hverdagen for mange personer. Men ikke for alle. På informasjonsdagen til KRUS valgte Kriminalomsorgens Yrkesforbund å kjøpe nettbrett til alle aspirantene som meldte seg inn i forbundet. -Aspiranter som skal tilegne seg kunnskap trenger gode verktøy som kan bidra til at studiehverdagen kan bli litt enklere, sier forbundsleder Knut Are Svenkerud.

Medlemmet i fokus

Forbundsleder Svenkerud er tydelig på at nettbrettene ikke har blitt en merkostnad for organisasjonen.

-I 2019 har vi klart å være konkurransedyktig på innmeldingsgave takket være den nye avtalen med Gjensidige. Det gjør at vi ikke bruker mer penger på verving av aspiranter. Men vi kan bruke midlene våre mer målrettet, sier Svenkerud.

Tove Aasen, Gjensidige.

Gjensidige-kontakt Tove Aasen var også tilstede på informasjonsdagen. For Aasen var det viktig å vise tilstedeværelse og svare på spørsmål fra de nye medlemmene. Samtidig synes hun det var morsomt at Gjensidige sin nye avtale med YS, førte til et nettbrett til aspirantene.

-Den nye avtalen mellom YS og Gjensidige har ført til at Kriminalomsorgens Yrkesforbund kan bruke mer målrettet penger på tiltak mot medlemmer. Det er klart jeg synes det er morsomt å se, sier Gjensidige-kontakt Aasen.

 

 

Shewan Afsari, Fengselsbetjent

Også fengselsbetjent Shewan Afsari synes det er flott at KY fokuserer på kunnskap og tilbehør som aspirantene faktisk trenger.

-Med et nettbrett kan aspirantene følge med på undervisningen, se informasjon som legges ut av KY og dermed holde seg faglig oppdatert. Kriminalomsorgens Yrkesforbund har medlemmet i fokus og derfor tror jeg de fleste velger å være medlem hos dem, sier Afsari.

Store deler av dagen stod Afsari å pratet med nye medlemmer. Det var mange som lurte på hvorfor det var viktig å organisere seg, hva det vil si at KY er politisk uavhengige og hvilke medlemsfordeler KY kan tilby i medlemskapet.

-På en informasjonsdag kommer det alltid mye spørsmål. Jeg husker selv tiden jeg begynte å jobbe i kriminalomsorgen og lurte på hvorfor jeg burde organisere meg, sier Afsari.

Fra offshore til kriminalomsorgen

Daniel Misje, Aspirant

En av de som valgte å melde seg inn i Kriminalomsorgens Yrkesforbund er Daniel Misje.

Misje har lenge arbeidet offshore som isolatør utenfor Bergen. Nå satser han alt på en karriere i kriminalomsorgen.

-Jeg søkte fengselsskolen fordi jeg vil gjøre en forskjell i andres liv. I tillegg er det et veldig spennende fagområde, sier Misje.

Hvorfor velger du å organisere deg?

-Om det skulle oppstå noe så er det jo greit å ha noen i ryggen som støtter deg, sier Misje.

Misje har i tidligere arbeidsforhold vært medlem i Fellesforbundet, som er en del av LO.

– Jeg valgte Kriminalomsorgens Yrkesforbund i dag, fordi jeg ser for meg at hjelpen er bedre i en mindre organisasjon, avslutter Misje.

Pin It

« »