KY-løpet #kyinvitationalhalvmaraton i Bodø – en fantastisk sosial løpeopplevelse

For andre år på rad arrangerte lokalforeningen KY Nordland med superengasjerte Espen Almbakk i spissen nylig halvmaraton i Bodø

av Thomas Lind, 2. juli 2021

Det er vanskelig å beskrive hvor flott dette løpet er. Jeg har løpt store og små løp verden rundt, men dette kollegaløpet i Bodø er noe helt ekstra. Det var en nytelse å oppleve et så flott arrangement sammen med gode kollegaer i Kriminalomsorgen. Nå håper vi samfunnssituasjonen gjør det mulig for langt flere å delta neste år – også fra flere enheter landet rundt. Skal du reise for å løpe i 2022 kan du reise til Bodø. Her får du en flott løype, et godt arrangement og en sosial løpsopplevelse. Du får det meste!

Dette løpet startet som et sosialt tiltak for kriminalomsorgsansatte i Bodø. Jeg fikk en invitasjon i fjor og tok da turen oppover. Jeg er ikke helt sikker på hva som til syvende og sist trakk meg oppover under de strenge reiserestriksjonene da, men kombinasjonen av det å oppleve fantastiske Bodø, gode samtaler med kollegaer og venner, samt en sosial løpsopplevelse under strålende forhold i ei tøff naturløype gjorde at jeg måtte ta turen i år også.

Thomas Lind under KY invitational halvmaraton

Det Espen og hans dugnadsgjeng byr på med KY-løpet er noe helt spesielt i Kriminalomsorgen. Jeg er usikker på om Bodøgjengen selv forstår hvor stor appell dette løpet vil kunne ha, men for å si det slik: når vi nå returnerer til mer normale forhold må vesentlig flere legge turen til Bodø og KY-løpet 2022.

Dette løpet byr på nok av utfordringer om du er utrent, trener av og til eller definerer deg selv som konkurranseløper. Et halvmaraton er som kjent 21 098 meter og selv om det er relativt langt er det gjennomførbart også uten et veldig godt treningsgrunnlag. Løpet går i turområdet ved Maskinisten nord for Bodø sentrum. Vi søringer blir også belønnet med noen fantastiske utsikter som forsvarer det å stoppe opp i løpet bare for å se. Løpet går på grus og stier, men er intet terrengløp, sånn sett er det tilgjengelig for de fleste og også for den som bare ønsker seg en tur.

Ved siden av det løpsmessige er selvsagt det sosiale i sentrum ved dette arrangementet og gjennomført halvmaraton markeres med sosial tilstelning med gode samtaler i lystig lag.

KY Nordland ønsker å videreføre tradisjonen med KY-løpet også neste år. Vi håper på mer normale tilstander som gjør det mulig å øke deltakelsen på arrangementet med flere tilreisende og kunne ønske velkommen til kollegaer fra alle deler av landet, for dette er virkelig et løp og et arrangement som må oppleves av flere.

Takk til Espen og resten av arrangementsgjengen i KY Nordland. Helt strålende med en solid dose «runners high» ?

Vi ses i Bodø til KY-løpet 2022!